Csokimousse torta

Csokimousse torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • Csokimousse torta

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg pirított mandula
  • 5 dkg mogyoró
  • 6 dkg liszt

az étcsokis mousse-hoz:

  • 1,5 dl tej
  • 1,4 dl habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé

a fehér csokis mousse-hoz:

  • 1,5 dl tej
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1,4 dl habtejszín

Elkészítés:

A tésztához olvasszuk meg az étcsokit. Hűtsük langyosra, dolgozzuk össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojást. Keverjük habosra a cukorral, aztán forgassuk bele az átszitált lisztet. Végül adjuk hozzá a mandulát és a mogyorót. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm-es, kapcsot tortaformába. Süssük 190 fokos sütőben 35 percig.

Hagyjuk a formában kihűlni.

Az étcsokis réteghez öntsük egy edénybe a tejet és a tejszínt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Az étcsokit törjük kisebb darabokra, és tegyük egy tálba. Szűrjük rá a forró krémet, és kevergessük, amíg a csoki fel nem olvad. Fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni. A fehér réteghez forraljuk fel a tejet. Keverjük bele a fahéjat, a vanília kivonatot, a zselatint. Törjük darabokra a fehér csokit, tegyük tálba, öntsük rá a forró tejet, és keverjük, amíg a csoki fel nem olvad.

Verjük habosra az étcsokis krémet, és kanalazzunk halmokat a tészta tetejére, amely köré tettünk torta gyűrűt, vagy a tortaformát. Tegyük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Verjük fel az 1,4 dl tejszínt, és adjuk a fehér csokis krémhez. Öntsük a csoki halmok tetejére, és rakjuk vissza a tortát a fagyasztóba, hogy összeálljon. Ezután vegyük ki a formából, és díszítsük!

A receptet Nádasiné Mihalik Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk