Csokimázas mézes-krémes

Csokimázas mézes-krémes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek méz
  • 4 ek tej
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek olvasztott zsír vagy vaj

A töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pici csipet só
  • 1-2 ek rum
  • 20 dkg házi sárgabarack- vagy más pikáns lekvár

A tetejére:

  • 2 ek olaj
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • pár csepp rum

Elkészítés:

Elkészítés: A lapokhoz a tésztát félkemény állagúra gyúrom, 4 részre elosztom, kicsit alálisztezve és letakarva 1/2 órát pihentetem.

A sütőhöz tartozó nagy lapos tepsi hátát vékonyan megvajazom, a lapokat jól lisztezett felületen, és a tészta felületét is szükség szerint lisztezve egyenként kinyújtom, majd sodrófára lazán feltekerem. A sodrófa segítségével rágördítem a vajazott sütőlapra, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon egyenként közép barnára sütöm.

A tejet felforralom pici sóval, belekeverem a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm, majd kihűtöm. A hűlés közben néha átkeverem. A vajat habosra keverem a vaníliás cukorral a porcukorral, rummal ízesítjük, majd a kihűlt tejbedarát apránként eldolgozom a vajas krémmel, és jól kihabosítom.

Összeállítás: 1. lapra kenjük a krém felét, 2. lapot lekvárral kenünk meg, 3. lapra kenjük krém másik felét, 4. lapot csoki mázzal vonunk be.

A mázhoz gőz felett a csokit a vajjal megolvasztom, ízesítem pici rummal, elkeverem az olajjal, és bevonom a sütemény tetejét.

Száraz, hűvös helyen tárolom! Másnap az egyeletlen széleket körbevágom, majd tetszés szerint szeletelem és tálalhatom.

Neked ajánljuk