Csokimázas gyümölcsös kekszes

Csokimázas gyümölcsös kekszes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • ½
  • üveg házi magozott cukrozott meggy
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg sűrített tej
  • 5 dkg vaj
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 kocka fehér csokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj
  • (a tepsi mérete: 20×30 cm)
  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • ½ üveg házi magozott cukrozott meggy
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg sűrített tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 kocka fehér csokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj

Elkészítés:

A sűrített tejet egy lábasban kissé karamellizáljuk, majd a vajat hozzákeverjük. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük. Ráöntjük a sűrített tejet és összedolgozzuk, az előzőleg folpackkal kibélelt tepsibe belenyomkodjuk. Fagyasztóba tesszük és jól lehűtjük.

Egy tálcára borítjuk, és a folpackot levesszük róla. (Szép egyenletes lett a teteje.)

A csokoládékat felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a csemegénket. Először a barna csokoládét visszük fel rá, majd a fehér csokoládét, végül fogpiszkálóval mintákat huzigálunk rá.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!