Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg margarin
  • csokikrém
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg margarin
  • csokikrém

Csokikrémes bukta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom, a tetejére kevés lisztet hintek.

Amíg az élesztő felfut, a lisztet, a porcukrot és a sót elkeverem, majd hozzáadok 1 tojást, 10 dkg olvasztott margarint, és lassan beledolgozom az élesztőt és a maradék tejet is.

Jól összegyúrom, kidolgozom, és fél óra alatt konyharuhával letakarva, meleg helyen megkelesztem.

Ha megkelt, kinyújtom a tésztát, tetszés szerinti kockákra felvágom. Majd az egyik részére teszem a tölteléket, buktát formázok belőle, a széleit benyomkodom, hogy a töltelék ne folyjon ki, és a kikent tepsibe rakom őket szorosan egymás mellé.

A maradék 5 dkg olvasztott margarinnal megkenem a tepsibe rakott bukták tetejét, és előmelegített 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm őket. Porcukorral megszórva tálalom.