Csokikelyhek bonbonokkal

Csokikelyhek bonbonokkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kelyhekhez:

  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • 2-4 lufi

A bonbonokhoz:

  • 10 dkg olvasztott tejcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • nugátkrém
  • karamellaöntet
  • formák a kiöntéshez

Elkészítés:

A lufikat - attól függően, hogy 4 kisebb vagy 2 nagyobb kelyhet szeretnék - felfújjuk. Leöblítjük őket, megtöröljük, és hagyjuk megszáradni.

Ezalatt megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Míg folyékonyak, belemártjuk a barna csokoládéba a lufik szélesebbik felét.

Egy előre kikészített sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket, a csokis oldalukkal lefelé. Hűtőbe tesszük dermedni.

Miután megdermedt teljesen, a lufit óvatosan kipukkasztjuk és leengedjük.

A saját készítésű bonbonokhoz szintén megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Megformázzuk. Ha tölteni szeretnénk, először kenjük ki alaposan csokival a formákat, hagyjuk megdermedni hűtőben, rátesszük a tölteléket, majd befedjük megint csokival.

Neked ajánljuk