Csokidarabos banánkenyér

Csokidarabos banánkenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 3 db érett banán
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 100 g csokidarabok
  • 200 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 250 g liszt
  • 3 db érett banán
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 100 g csokidarabok
  • 200 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy másik tálban összenyomkodjuk a banánt, és hozzáadjuk a tejet. Egy harmadik tálba tegyük a cukrot és a vajat, majd habosra keverjük őket.

Ha teljesen elolvadt a cukor, akkor hozzáadjuk a tojásokat, közben alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk a banánt a vajas keverékhez úgy, hogy homogén legyen, majd összevegyítjük a száraz hozzávalókkal, és hozzáadjuk a csokidarabokat is.

A tésztát egy kivajazott és ki lisztezett sütőformába öntjük és a tetejére ízlés szerint csokidarabokat szórunk.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy teljesen átsült e. Csak akkor vegyük ki a formából, ha már teljesen kihűlt.

Nagyon finom puha könnyed akár több napig is eláll a hűtőben.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti