Csodaszép formatorta születésnapra, névnapra

Csodaszép formatorta születésnapra, névnapra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a tejszínes vaníliás krémhez:
  • 2 csomag Aranka vaníliás krém
  • 2 × 3dl tej
  • a díszítéshez:
  • ízlés szerinti gyümölcsök
  • virágok,
  • csokoládék
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag Aranka vaníliás krém
  • 6 dl tej
  • gyümölcsök
  • virágok,
  • csokoládék

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot, majd habverővel fehéredésig keverjük. Ezután felverjük a tojásfehérjéket is, és eközben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport.

Ezután a liszthez keverjük a cukros sárgáját, utána a fehérjét és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, sima masszává keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezután jöhet a krém, melyhez a vaníliás krémport a tejjel egyszerűen kikeverjük, de nagyon fontos, hogy utána egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, hogy egy kicsit kemény legyen és szépen megálljon a piskótán.

Ezután jöhet a piskóta „faragása֨. Én egy „N” betűt vágtam ki, vagyis a téglalap alakú piskótánkat 3 egyenlő csíkra vágtam el és ezek után már csak N-betűt kellett kirakni belőle és egy kis vaníliás krémmel „összeragasztani”.

Jöhet a „pöttyözés”, vagyis a jól lehűlt vaníliás krémünket habzsákba töltjük és jöhetnek is kettő vagy három sorban kinyomva a kis pöttyök. Ezután már csak a díszítés maradt különböző csokikkal, virágokkal és gyümölcsökkel. Mellette a figurás csoki állatkákat egyszerűen szilikon formából öntöttem ki.

Megjegyzés:

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti