Csodás oreos sajttorta

Csodás oreos sajttorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztás alaphoz:

  • 24 db kakaós töltelékű Oreo keksz
  • 4 evőkanál olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 3 kis doboz (3 x 125 g natúr krémsajt)
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 80 g tejföl
  • 14 db kakaós töltelékű Oreo keksz
  • (Oreo keksz híján csoki krémmel töltött Pilóta kekszből is készülhet, de ez esetben a krémbe kicsit kevesebb cukrot kell tenni.)

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra (hőlégkeverésnél 160 fokra) előmelegítjük.

Egy magas falú 28 cm-es kapcsos tortaformát, vagy egy kb. 25 x 25 cm-es magas sütőformát vagy magasabb falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír a széleken kicsit túllógjon.

A sütemény aljához mixerben morzsává törjük a kekszet, ráöntjük az olvasztott vajat, kis ideig még tovább keverjük, hogy nagyjából összeálljon. A keveréket a sütőforma aljába nyomkodjuk, az előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivesszük.

Amíg az alap sül, a krémhez mixerrel vagy robotgéppel simára keverjük a krémsajtot a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, belekeverjük a tejfölt, végül óvatosan beleforgatjuk (ezt már inkább fakanállal) a durvára, de nem túl apróra tört kekszet. A krémet az elősütött alapra simítjuk, visszatesszük a sütőbe és kb. 40-45 perc alatt megsütjük – a lényeg, hogy a széle kissé megpiruljon, színt kapjon, de a közepe ruganyosan lágy maradjon, melyben ráharapva majd roppanós lesz a keksz.

Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd letakarva (hogy a teteje ne száradjon ki) néhány órára a hűtőbe tesszük.

Neked ajánljuk