Csoda szelet

Csoda szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 30 szelethez:
  • a tésztához:
  • 60 dkg darált háztartási keksz
  • 4 dl tej
  • 2 dl meggylé
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • *
  • a krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • *
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 60 dkg darált háztartási keksz
  • 4 dl tej
  • 2 dl meggylé
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy 30 x 30 cm-es tálcán egyenletesen eloszlatjuk, kanálháttal alaposan lenyomkodjuk.

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk, majd a barna masszára kenjük.

A tetejére a csokoládét darabokra törjük, 2-3 ek. olajat adunk hozzá, majd gőz fölött megolvasztjuk és a túrós krém tetejére öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti