Csőben sült túrós csusza sült kolbásszal sült húsos szalonnával

Csőben sült túrós csusza sült kolbásszal sült húsos szalonnával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg fodros nagy kockatészta
  • 3 dl tejföl
  • 250 g túró
  • 20 dkg füstölt vékony kolbász
  • 10 húsos szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg fodros nagy kockatészta
  • 3 dl tejföl
  • 250 g túró
  • 20 dkg füstölt vékony kolbász
  • 10 húsos szalonna
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vizet sóval, pár csepp olajjal feltesszük forrni. Ha felforrt a víz, beleszórjuk a fodros nagykocka tésztát, elkeverjük, lassú tűzön fogkeményre főzzük.

Miközben a tészta fő, ropogóra sütjük a karikára vágott kolbászt, és a csíkokra vágott húsos szalonnát.

A túrót villával morzsalékosra törjük, 3 evőkanál tejföllel kikeverjük, rászedjük a kifőtt tésztát, összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.

Veszünk egy jénai sütőtálat, olajjal kikenjük, beleöntjük a túrós tésztát, elsimítjuk, a tetejét megkenjük tejföllel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre – addig, amíg elkezd a tészta pirulni.

Tálalásnál sült kolbász karikákat és sült szalonnát teszünk a tetejére.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti