Csőben sült töltött gömb cukkini

Csőben sült töltött gömb cukkini
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • gömbcukkini
  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 2 db tojás
  • 1 marék rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • vegeta
  • gömbcukkini
  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 2 db tojás
  • 1 marék rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • vegeta

Elkészítés:

A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk. A kivájt részt félretesszük.

A cukkini félgömböket megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk vegetával és állni hagyjuk.

A kókuszzsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kockára vágott kivájt belsejét, és pár percig pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst és egy felvert tojást, majd alaposan összekeverjük.

A keverékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kókuszzsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. A tejfölt elkeverjük egy tojással, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Ha a töltelékből maradt, akkor muffinformába tesszük, és a cukkinikkel együtt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti