Csőben sült spárga

Csőben sült spárga

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg spárga
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. citromlé
  • cukor
  • 20 dkg főtt sonka
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Fözd puhára a megtisztított spárgát egy ek. olajjal, citromlével, sóval, kevés cukorral.

Csurgasd le a levét, tedd egy olajjal kikent tűzálló tálba. Erre rakj egy sor főtt, vékonyra szeletelt sonkát, kevés reszelt sajtot, vajforgácsokat, erre egy sor spárgát, majd megint sonka.

Az utolsó réteg spárgát hintsd meg sajttal, locsold meg tejföllel, és sütőben közepes lángon süsd készre úgy, hogy a teteje aranybarnára piruljon.

Neked ajánljuk