Csőben sült sajtos tejfölös tészta kolbász chips-szel

Csőben sült sajtos tejfölös tészta kolbász chips-szel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg spagetti
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 10 húsos szalonna
  • 4 karika vastag kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg spagetti
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 10 húsos szalonna
  • 4 karika vastag kolbász
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztának feltesszük kb. 2 liter vizet forrni fél evőkanál olajjal, sós vízben. Ha forr a víz, belerakjuk a spagettit, megkeverjük és megfőzzük.

Mialatt fő a tészta, csíkokra vágjuk a szalonnát, és forró serpenyőben szép piros ropogósra kisütjük. A szalonna zsírjában ropogósra sütjük a vékonyra vágott kolbászkarikákat.

Egy hőálló tálat kikenjük olajjal, belesimítjuk a megfőtt tészta felét, majd megszórjuk a reszelt sajt felével és meglocsoljuk tejföllel. Befedjük a maradék spagettivel, ismét megszórjuk sajttal és a tetejét megkenjük tejföllel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt ropogóra sütjük. Sült szalonna csíkokkal és kolbász chipssel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!