Csőben sült rakott sajtos túrós tészta

Csőben sült rakott sajtos túrós tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g széles metélt
  • 250 g túró
  • 200 g reszelt trappista sajt
  • 3dl tejföl
  • 200 g húsos szalonna
  • 1 dl olaj
  • 250 g széles metélt
  • 250 g túró
  • 200 g reszelt trappista sajt
  • 3dl tejföl
  • 200 g húsos szalonna
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A vizet feltesszük főni pár csepp olajjal és sóval. Ha forr a víz, beleszórjuk a tésztát, megkavarjuk és keményre főzzük.

Veszünk egy jénai tálat, kikenjük olajjal, és öblítés nélkül beleszedjük a tészta felét. Megszórjuk a túró felével és sajt felével, majd befedjük a maradék tésztával, ismét megszórjuk túróval és a sajttal, majd csipet sóval megszórjuk. Végül a tészta tetejére halmozzuk a tejfölt és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt megsütjük.

Miközben sül a tészta, megsütjük a kockára vágott húsos szalonnát. Ha megsült a sajtos túrós tészta, kockára vágva tálaljuk, és megszórjuk a sült szalonnával. Aki szereti meglocsolhatja szalonna zsírral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!