Csőben sült rakott karfiol

Csőben sült rakott karfiol
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej közepes karfiol
  • 30 dkg darált hús lehet sertés (vagy pulyka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rizs
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • egy csipet köménymag
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vőkanál olaj
  • 1 fej közepes karfiol
  • 30 dkg darált hús lehet sertés (vagy pulyka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rizs
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • egy csipet köménymag
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vőkanál olaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, bő sós, borsos, köménymagos vízben félkeményre főzzük. Hűlni hagyjuk. Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a darált húst.

Az olajat felhevítjük, majd a rádobjuk megtisztított, kockára vágott vöröshagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és rövid ideig tovább párjuk. A megdinsztelt hagymára ráhalmozzuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

A rizst csipet sóval megfőzzük.

A megdinsztelt darált húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a főtt rizst, beleütünk egy tojást és összekeverjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a felszeletelt karfiol felével, majd ráhalmozzuk a fűszeres darált húst és elsimítjuk. Befedjük a maradék karfiollal, sózzuk, borsozzuk. A tetejét megkenjük a tojással kikevert tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült állni hagyjuk, majd tálalásnál kockára vágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti