Csőben sült rakott brokkoli fűszeres natúr csirkemellel

Csőben sült rakott brokkoli fűszeres natúr csirkemellel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 4 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 4 db csirkemell szelet
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 db tojás a tejfölbe
  • 50 dkg brokkoli
  • 4 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 4 db csirkemell szelet
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 db tojás a tejfölbe

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, és bő sós vízben resre főzzük. A főző vízbe teszünk egy csipet szódabikarbónát, hogy a brokkoli szép zöld maradjon.

A burgonyát és tojást is megfőzzük. Ha megfőttek a hozzávalók, a burgonyát és a tojást karikára szeleteljük, a hagymát fél főre vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk és belerétegezzük az alapanyagokat: a tál aljára rakunk egy sor brokkolit, majd rárakjuk a karikára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, majd következik a karikára vágott tojás majd a hagyma. Megismételjük a folyamatot: ismét brokkoli, burgonya, tojás, fűszerezés, végezetül befedjük brokkolival.

A tejfölt kikavarjuk a tojással és 1 evőkanál olívaolajjal, és a rakott brokkoli tetejére öntjük, elsimítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg sül a rakott brokkoli, elkészítjük a fűszeres ropogós csirkemelleket.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a csirkemelleket, és forró olajban kisütjük.

Ha elkészült a rakott brokkoli, akkor együtt tálaljuk a fűszeres csirkemellel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeresné Klári küldte be. Köszönjük!