Csőben sült mascarponés sajtkémes csőtészta

Csőben sült mascarponés sajtkémes csőtészta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg csőtészta
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg bacon szalonna vagy húsos szalonna kocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni bő sós, étolajos vízbe. Amíg fő a tészta, elkészítjük a sajtkrémet. Kikavarjuk a szarvasi mascarponét a tejföllel, ropogóra kisütjük a szalonnát. A tésztát al dentére főzzük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy jénait olívaolajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, a tészta felét beletesszük a tálba, megszórjuk parmezán sajttal, majd rákenjük a mascarpone krém felét. Ismét tészta következik, parmezán sajt, végezetül a tetejére mascarponés sajt krém.

A jénait az előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük a tésztát. Ropogós baconnal tálaljuk. Forrón a legfinomabb, kovászos uborkát kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk