Csőben sült krémes

Csőben sült krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl (20 %-os)
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • csipet
  • 40 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl (20 %-os)
  • 5 db tojásfehérje

Elkészítés:


Először a tölteléket készítjük el. A vanília pudingporokat a cukorral,1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet is, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt is, és csomómentesre keverjük. (Én kézimixerrel dolgoztam.) Ezután egy fakanállal apránként hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérje habot, és félre tesszük.

A tésztához a margarint a kristálycukorral, a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd a lisztet egy tálba tesszük, a sót elkeverjük benne, és a krémes masszával összegyúrjuk.

A 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a tésztánkat. (Ez egy kissé lágyabb a tészta, így nem nyújtottam, hanem a tepsibe egyenletesen szétnyomkodtam.)

200 fokra melegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Kivesszük a tepsit, a tölteléket egyenletesen ráöntjük és elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 30 percig sütjük.

Kihűlt állapotban porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!