Csőben sült gombás-cukkinis cheddar sajtos lazacfilé (paleo)

Csőben sült gombás-cukkinis cheddar sajtos lazacfilé (paleo)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 240 g lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagymasó
  • bors
  • kevés citrombors
  • 70 g barna csiperkegomba reszelve
  • 1 kisebb cukkini reszelve
  • 1 maréknyi aszalt paradicsom és kápia paprika
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál paleo zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • 50 g cheddar sajt
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál ToTu krém
  • só, bors ízlés szerint

a tálaláshoz:

  • saláta

Elkészítés:

A halfilét bekenjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a citromborssal, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Egy hőálló tálba tesszük bőrével lefelé.

A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. Amikor levet eresztett jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt gombát, az aszalt paradicsomot, paprikát, a tojást, a Totu krémet, a paleo morzsát, fűszerezzük, majd rárakjuk a lazacra.

Megszórjuk a reszelt sajtokkal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük.

A receptet Mojzes Zoltánné Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk