Csőben sült gombás-cukkinis cheddar sajtos lazacfilé (paleo)

Csőben sült gombás-cukkinis cheddar sajtos lazacfilé (paleo)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 240 g lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagymasó
  • bors
  • kevés citrombors
  • 70 g barna csiperkegomba reszelve
  • 1 kisebb cukkini reszelve
  • 1 maréknyi aszalt paradicsom és kápia paprika
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál paleo zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • 50 g cheddar sajt
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál ToTu krém
  • só, bors ízlés szerint
  • a tálaláshoz:
  • saláta
  • 240 g lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagymasó
  • bors
  • kevés citrombors
  • 70 g barna csiperkegomba reszelve
  • 1 kisebb cukkini reszelve
  • 1 maréknyi aszalt paradicsom és kápia paprika
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál paleo zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • 50 g cheddar sajt
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál ToTu krém
  • bors
  • saláta

Elkészítés:

A halfilét bekenjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a citromborssal, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Egy hőálló tálba tesszük bőrével lefelé.

A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. Amikor levet eresztett jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt gombát, az aszalt paradicsomot, paprikát, a tojást, a Totu krémet, a paleo morzsát, fűszerezzük, majd rárakjuk a lazacra.

Megszórjuk a reszelt sajtokkal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Mojzes Zoltánné Éva küldte be. Köszönjük!