Csőben sült gomba burgonyakoszorúban

Csőben sült gomba burgonyakoszorúban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 2,5 dl tejföl
  • szárított oregánó
  • tej
  • reszelt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt burgonyát kb. 20 perc alatt sós vízben megfőzzük.

A felkockázott vöröshagymát 2 dkg felhevített vajon megpároljuk. Beleszórjuk a gombát, majd közepes hőfokon, 6-8 percig pirítjuk. Felöntjük a citromlével, és 2 dl tejföllel behabarjuk. Oregánóval, sóval, őrölt borssal fűszerezzük.

A burgonyát leszűrjük, rárakjuk a maradék vajat, szétnyomkodjuk, közben apránként hozzáadjuk a tejet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

A burgonyapürét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, majd kivajazott formába körös-körül koszorút nyomunk belőle. A gombákat a burgonyakoszorú közepébe halmozzuk.

A sajtot lereszeljük (kb. a fele mennyiséget), a tejszínnel és a maradék tejföllel összekeverjük, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. A mártást a gombára merjük,

Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Neked ajánljuk