Csőben sült csirke

Csőben sült csirke

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 ek. ételízesítő
  • 1 kis fej hagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg pannónia sajt
  • 2 ek. vaj
  • 8 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg liszt

Elkészítés:

Főzzük elő a csirkét: tegyük fel főni 30 percre ételízesítővel és borssal.

Közben dinszteljük meg a finomra vágott póréhagymát, adjuk hozzá a már kissé kihűtött csirkehúst, szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel. Forrósítsuk át, szórjuk rá a felkockázott márványsajtot, majd vegyük le a tűzről.

A tojássárgákat keverjük simára a tejszínnel, a sóval és liszttel, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Forró vajon süssük készre a tojásmasszát 4 perc alatt. Halmozzuk az omlett közepére a ragut, tekerjük fel, szórjuk meg reszelt pannónia sajttal, végül tálaljuk.

Neked ajánljuk