Csirketokány gombával

Csirketokány gombával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl száraz vermut
  • 2,5 dl tejszín
  • petrezselyem
  • citromlé

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágom.

5 dkg vajban lepirítom a húst, majd kiveszem a zsiradékból és melegen tartom.

A megmaradt lében még 5 dkg vajat felolvasztok, ebben átpárolom a hagymát és a gombát. Hozzáadom a bort, a vermutot, és nagyjából 2 percig együtt párolom őket. A tejszínnel sűrűre forralom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és egy kevés citromlevet.

Miután levettem a tűzről, hozzáadom a meleg tartott húst, ízlés szerint még sózom, borsozom.

Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Neked ajánljuk