Csirketekercs sült retekkel

Csirketekercs sült retekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 tasak előfőzött rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a körethez:
  • 3 csomó piros retek
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk. A rizst kevés sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk, illetve összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A retek leveleit eltávolítjuk, majd megmossuk, félbevágjuk.

A töltelékhez a vajat serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a sárgarépakockákat, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és kis lángon roppanósra pároljuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a főtt rizst, a petrezselymet és összekeverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csirkemelleket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A tölteléket a hússzeletekre szedjük, elsimítjuk, és egyesével, szorosan felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük. (A csirkemelleket becsavarhatjuk 3-3 szelet baconba is, hogy szaftosabb legyen.) Olajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Kicsit pihentetjük.

A körethez retkeket forró olajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon 1-2 percig pirítjuk. Tálaláskor a tekercseket felszeleteljük. A sült retket tányérra halmozzuk és mellé tesszük a húst.

Fotó: Recepttar.hu

Hasonló receptek