Csirkeszárny mézzel és paradicsommártással

Csirkeszárny mézzel és paradicsommártással

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 16 csirkeszárny
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál tokaji aszú
  • 1 teáskanál paprikakrém (csípős is lehet)

A csípős paradicsommártáshoz:

  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 dl tejszín
  • 1 konzerv darabolt paradicsom

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirkeszárnyakat, majd mossuk is meg őket! Hámozzuk meg a fokhagymát, majd törjük össze! A mézet összekeverjük az aszúval, a ketchuppal, a paprikakrémmel, a szójaszósszal és a fokhagymával. Ezt kenjük a csirkeszárnyakra, majd 1 éjszakára rakjuk be a szárnyakat a hűtőbe.

Másnap kb 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük a csirkét. Az idő felénél érdemes átforgatni a húst.

A paradicsommártáshoz a chilipaprikát megmossuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet felaprítjuk. Törjük össze a paradicsomot, majd keverjük el a tejszínnel! Hozzáadjuk a chilit, a kakukkkfüvet és cukrot. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.Készíthetjük édes chilipaprikából is.

Neked ajánljuk