Csirkeszárny hajdinasalátával

Csirkeszárny hajdinasalátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál arab fűszerkeverék
  • gránátalmaszirup
  • 8 csirkeszárny
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 25 dkg hajdina
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • 12 dkg mogyoró
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

Ekészítés:

Tisztítsuk meg a szárnyakat! Tegyük tepsibe, sózzuk meg, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd csurgassuk rá a mézet, a szirupot és az olajat!

Süssük meg 200 fokra előmelegített sütőben! Először lefedve süssük, majd a végén fedetlenül pirítsuk negyed órát!

Forraljunk vizet egy lábasban! Ha forr a víz, sózzuk meg, öntsük bele a hajdinát, majd főzzük puhára közepes lángon 20 perc alatt! Szűrjük le és hagyjuk hűlni!

Vágjuk félbe a mogyorószemeket! Aprítsuk fel a zöldfűszereket! Adjuk hozzá a hajdinájoz a mogyorót, az olívaolajat, a balzsamecetet és a zöldfűszereket! Szórjuk meg borssal és sóval!

Neked ajánljuk