Csirkés-zöldséges töltött cukkini

Csirkés-zöldséges töltött cukkini

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 2 db filézett csirkemell
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 6 db közepes csiperke
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • frissen őrölt bors
  • majoranna
  • kevés gyömbér

Valamint:

  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál ecet vagy borecet

Elkészítés:

Az olívaolajat egy nagyméretű serpenyőben melegítjük. Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pároljuk. A filézett, vékonyra darabolt csirkemellet fehérre pároljuk. Nem sütjük meg teljesen! Acsíkokra szeletelt répákat és zellert ráöntjük, kicsi gyömbérrel meghintjük és elkeverjük.

Közben a cukkinik végeit levágjuk, a kozepét kivájjuk. Teknő formára alakítjuk. Megmosott

gombát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Rátesszük a zöldségekre a gombát. Rászórjuk a barnacukrot, kicsit karamellizáljuk, majd hozzá adjuk a kanál ecetet. Készre pároljuk, majd meghintjük a liszttel, rátesszük a tejfölt, elkeverjük, borsozzuk, sózzuk. Rászórjuk a majorannát, elkeverjük.

4 db nyers cukkinit 1 kanál olívaolajjal átkenve, sózva, borsozva egymás mellé helyezzük egy tepsibe. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A kivájt cukkinikat egy kanál segítségével jól megtömjük a zöldségraguval úgy, hogy csirkemell mindbe kerüljön. Ráreszeljük a trappista sajtot.

Neked ajánljuk