Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 2 db erőleveskocka
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 fej vöröshagyma
  • egy csomó petrezselyem
  • bors
  • 1 csirkemell
  • 2 db erőleveskocka
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • bors

Csirkés ünnepi leves

Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Két liter vízben feloldom az erőleveskockát, hozzáteszem a megtisztított zöldséget, a vöröshagymát és a borsot. Amikor a leves forrni kezd, beleteszem a csirkemellet, és fél óráig főzöm. Közben a margarinból világos rántást készítek, felöntöm a 2 dl tejjel, és a leveshez öntöm, majd tovább főzöm kb. 20 percig.

Ízlés szerint tovább ízesítem. A csirkemellet kiveszem, és felszeletelem. A tojásságáját egy tálba teszem, majd a már megfőtt levest állandó kevergetés mellett ráöntöm. A hússzeleteket visszateszem a levesbe, megszórom petrezselyemmel, és forrón tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti