Csirkés tócsni

Csirkés tócsni
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 6 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt sajt
  • a sütéshez:
  • 2 dl étolaj
  • a tálaláshoz:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 6 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl étolaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a reszelő legdurvább részén lereszeljük.

A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A csirkehúst felkockázzuk (próbáljuk minél kisebbre). A húst sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és negyedórát állni hagyjuk. (Esetleg, ha nem elég masszív a massza, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt.)

Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.

Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel, sajttal megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!