Csirkés szendvics

Csirkés szendvics

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 2 szelet friss ropogós fehér kenyér
  • 2 db csont nélküli csirkemell
  • 4 kisebb gomba
  • aprított húsos szalonna
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 2 szelet camambert
  • 6 db salátalevél

a sütéshez:

  • 4 kanál olíva olaj
  • az ízesítéshez
  • bors
  • petrezselyem
  • kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, mindkét oldalukat bevagdossuk, majd befűszerezzük őket sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel és az olívaolajon majdnem teljesen készre sütjük. A hagymát és a gombát felaprítjuk. A salátaleveleket megmossuk. A gombát pici olajon megpirítjuk.

A kisült csirkemell szeleteket tepsibe helyezzük a camambert sajtszeleteket a tetején. Sütőpapíron körülbelül 2 percig sütjük őket, míg a sajt teljesen ráolvad. A kenyérszeleteket ez idő alatt a sütőben tartjuk. A széle ropogós, a belseje puha marad, picit mégis picit pirított.

A kenyérre ráhelyezzük a csirkemellet a sajttam, rá a salátalevél, pirított gomba és friss lilahagyma kerül. Melegen tálaljuk.

A receptet Takács Dóra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk