Csirkés-sajtos lasagne

Csirkés-sajtos lasagne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • a zöld réteghez:
  • 30 dkg parajlevél
  • 5 dkg vaj
  • a mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 l forró tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg parajlevél
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 l forró tej
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A parajt megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

A szalonnát kiolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, rátesszük a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük, és a szerecsendióval fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és 20 percig pároljuk. Amikor a hús már puha, levesszük.

Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük rajta a fokhagymát, majd rátesszük a parajt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és 3-4 percen át összepároljuk, majd félretesszük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és habzásig kevergetjük. Ráöntjük a forró tejet, habverővel simára keverjük. Amikor összeforrt, levesszük. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kisebb tepsi alját kibéleljük a tésztalapokkal, egy réteg párolt húst teszünk rá, és befedjük mártással. Szép egyenletesen elkenegetjük. Ismét tésztalapokat teszünk rá, majd húst és mártást, így 3-4 réteget készítünk. A végén rátesszük a párolt parajt, de erre nem teszünk mártást, csak befedjük ismét tésztalapokkal. Legvégül a tetejére öntjük a megmaradt mártást, jól elkenjük, és rászórjuk a reszelt sajtot. A sütőben 30- 40 percig sütjük. A sütőből kivéve picit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé még külön sajtmártást is.