Csirkés rizskoszorú

Csirkés rizskoszorú

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 kápia paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 szál kakukkfű
  • fehérbors
  • egy kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A rizst kétszeres sós vízben puhára főzzük. Közben a húst, paprikát és répát vékony csíkokra vágjuk.

Az olajat a serpenyőbe tesszük, felmelegítjük és 3 perc alatt megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a paprikát és a répát. Tejszínnel felöntjük, kakukkfűvel, sóval, fehérborssal ízesítjük.

A rizst összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, és egy folpackkal kibélelt kuglóf formába tesszük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és a közepére halmozzuk a húsos ragut.

Neked ajánljuk