Csirkés négysajtos lángos

Csirkés négysajtos lángos

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a csirke alaphoz:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 8 dkg márványsajt
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

a lángos tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 l tej
  • víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • pici cukor

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

Először a lángos tésztát készítjük el. A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.

Közben csirke alaphoz az összenyomott fokhagymát egy kevés olajban átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Amikor átforrósodott, összekeverjük a reszelt sajtokkal, addig kevergetjük, amíg a sajtok teljesen el nem olvadnak. Ezután ízlés szerint ízesítjük szerecsendióval, sóval és borssal, kakkukfűvel. A csirkemellet külön megfőzzük vagy sütjük, és félretesszük.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.

A csirkemellet megforgatjuk a mártásban, majd a lángos tetejére tesszük.

A receptet Bengőné Molnár Edina küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk