Csirkés lecsó tésztasapka alatt

Csirkés lecsó tésztasapka alatt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárga
  • csipet só

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A lecsós raguhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg sárga húsú zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, vajat, sót, tojássárgát összedolgozom, annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjak, majd fóliába csomagolva 1-2 órát hűtőben hagyom állni.

Olajon dinsztelem az aprított hagymát, utána vele pirítom színtelenre a kockázott csirkemellet.

Mehet rá a félkarikára szelt sárgarépa, zöldpaprika, paradicsom és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel hintem.

Fél deci vízzel felöntve párolom 10 percig és 4 kis jénaitálkába adagolom.

A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtva köröket szaggatok ki.

Az edény szélét felvert tojással kenem és befedem a tésztával, tetejét tojással lekenem, majd 180 fokon sütöm 15-20 percet.

Neked ajánljuk