Csirkés hortobágyi palacsinta

Csirkés hortobágyi palacsinta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 3 db tojás
  • olaj
  • csipet só

A pörkölthöz:

  • 2 db csirkemell
  • 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Összekeverem a palacsintatészta hozzávalóit és kisütöm őket.

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát megdinsztelem, és hozzáadom a felkockázott paradicsomot, paprikát és a fokhagymát. Sóval és köménnyel ízesítem, majd hozzáadom a húsokat és felöntöm vízzel.

Miután megfőtt a hús, kicsontozom és ledarálom.

2 dl tejfölt elkeverek a liszttel és a pörkölt szaftját besűrítem vele. Ebből a szószból 3 evőkanállal hozzáadok a ledarált húshoz. Ezután a palacsintákba töltöm a húsos krémet.

A maradék szószt ráöntöm a palacsintákra és tejföllel, petrezselyemmel díszítem.

Neked ajánljuk