Csirkés-hagymás pite

Csirkés-hagymás pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A pitetésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 11 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál víz
  • szükség szerint tejföl

A töltelékhez:

  • 30 dkg főtt, kockázott csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 4 szál újhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Először a pitetésztát kell elkészíteni. A hozzávalókat össze kell gyúrni és annyi tejfölt hozzátenni, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe rakjuk.

A felkockázott csirkemellet sós vízben megfőzzük, a bacont felkockázzuk, az újhagymát szeleteljük és a sajtot lereszeljük. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, kinyújtjuk. A sütőformát kikenjük olajjal, majd kibéleljük a tésztával. Belerakjuk a töltelékett. Ráöntjük a beízesített tejföl.

Neked ajánljuk