Hozzávalók:
  • 1 csirkemellfilé
  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 db húsleveskocka
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • parmezán
  • 1 db csirkemellfilé
  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 db húsleveskocka
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • parmezán

Csirkés-gombás rizottó

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az egyik fej hagymát felaprítva olívaolajon dinszteljük, utána rajta pirítom a kockázott húst, sózva, borsozva. Ha puha, akkor felszelt gombát adunk hozzá és bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Közben 2 leveskockával elkészítjük az liter alaplevet. A másik vöröshagymá és a fokhagymát felapírtjuk és dinszteljük, rajta pirítjuk a rizst, nagy lángon, utána kisebb lángon alkoholt öntünk hozzá. Ha elfőtt, akkor a húslevest beleadagoljuk, kevergetve, hogy folyton felszívja a rizs a levet. Ha kész, akkor hozzávegyítjük a gombás csirkét és kicsit pihentetjük. reszelt parmezánnal hintve tálalható.



Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti