Csirkés finomság

Csirkés finomság
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg máj
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2-3 paradicsom
  • lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, ételízesítő, őrölt bors, fokhagyma por, majoránna (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 50 dkg máj
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2-3 db paradicsom
  • lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, ételízesítő, őrölt bors, fokhagyma por, majoránna (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál őrölt paprika

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, olajon vagy vajon megdinszteljük, ketté osztjuk, egyik felét meghintjük 1 evőkanál pirospaprikával, belerakjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, aláteszünk egy kis vajat, és 10 perc alatt, állandó keverés mellett megsütjük. A végén 1 darabot ketté vágunk, hogy biztosan átsült-e, majd megszórjuk őrölt borssal, majoránnával, és csak akkor sózzuk meg, ha már elkészült.

A hagyma másik felén megsütjük a felkockázott csirkemellet, ha szükséges aláöntök egy kis vizet. Borssal, ételízesítővel, fokhagymaporral ízesítjük.

Közben megfőzzük a rizst. A lilahagymát és a paradicsomot összevágjuk, lesózzuk, összekeverjük, hagyjuk, hogy levet eresszen, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Nagyon jó ízkombináció ez az étel!

Megjegyzés:

A receptet Vargáné Szentes Dóra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti