Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 2 db csirkemell
  • 1 lilahagyma
  • 1/2 kg szőlő
  • 1,5 dl bor
  • bors
  • vaj
  • 2 db csirkemell
  • 1 lilahagyma
  • 1/2 kg szőlő
  • 1,5 dl bor
  • bors
  • vaj

Csirkeragu szőlővel

Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A vajban üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, megforgatom benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózom. Beleöntöm a szőlőt, majd fakanállal összenyomkodom, hogy a leve kijöjjön.

A bort ráöntöm, alacsony fokon puhára párolom. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is melléteszem, egy rottyanás, és kész.

Isteni hozzá a krumplipüré, de a petrezselymes és a sült krumlival is finom.