Csirkeragu mézes-mustárosan

Csirkeragu mézes-mustárosan

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 1-2 kávéskanál gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1-2 kávéskanál fehérbors
  • 1-2 kávéskanál só
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Apróra vágott hagymát megdinszteljük olajon,lábosban vagy akár serpenyőben, egészen addig, amíg sárgulni nem kezd.Majd a felkockázott csirkét beletesszük, ételízesítővel és sóval fűszerezzük, és egy kicsit gyengébb,mint közepes lángon folytonos kavargatás mellett várjuk,hogy a csirke fehér legyen és megpuhuljon,ami nagyjából 5 percet vesz igénybe.

Ezek után rácsurgatjuk a mézet, a fokhagymát belereszeljük, felöntjük körülbelül fél pohárnyi vízzel és 5-10 percig rotyogtatjuk.

Végül belerakjuk a gyömbért, a mustárt, a fehérborsot,végül a tejszínt és fedő alatt,2-3 percenként kevergetve kb. 10 perc alatt megpároljuk.

Kóstolás után lehet még egyénileg ízesíteni. Köretként rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk