Csirkeragu karalábéval

Csirkeragu karalábéval

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 dkg karalábé
  • 1 kg csirke alsócomb
  • 4 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
  • finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem
  • 4 szál répa
  • 1 hagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a combokat! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd citromlével csepegtessük meg! Jól megforgatjuk, pihentetjük.

Vágjuk kockákra a karalábét, a répát pedig karikákra! A hagymát is felvágjuk, a karalábé leveleit kicsire aprítjuk.

Felhevítjük a vajat kicsi olajban, majd ebben kisütjük a lisztben megforgatott combokat.

A visszamaradt zsírban a karalábét, a répát és a hagymát enyhén megsózva saját levében 3-4 percig pároljuk, majd visszatesszük a húsdarabokat, az aprított karalábé levéllel meghintjük. Öntsünk hozzá kevés vizet, majd az egészet pároljuk puhára!

Keverjük el a tejszínt 1 evőkanál liszttel, a mártást sűrítsük be néhány perc lassú forralással! Ízesíthetjük petrezselyemmel, borssal.

Neked ajánljuk