Elkészítés:
Egy magas falú edényben üvegesre pirítjuk a hagymát, rászórjuk a paprikát, majd a kockára vágott húst, és adunk hozzá borsot ízlésünknek megfelelően. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük és rövid ideig pároljuk. Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő! Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a húshoz a pörköltkockát, mert intenzívebb marad az íze, jó szaftos lesz. Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet amíg a hús puha nem lesz.
A vizet a sóval feltesszük főni. Amikor a víz forrni kezd, beletesszük a puliszkalisztet és a parmezánt is – lassan adagolva. Folyamatosan kavargassuk, mert összecsomósodhat! Amikor a puliszka az edény falától elválik, akkor elkészült. Ezután egy lapos tepsibe öntjük, majd ha kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben pár percig pirítjuk.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Magyaros ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Sajtos ételek