Csirkepörkölt pirított parmezános polentával

Csirkepörkölt pirított parmezános polentával
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 500 g csirkemell
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db pörköltkocka
  • *
  • a polentához:
  • 260 g kukoricadara
  • 1 l víz
  • 100 g parmezán sajt
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 500 g csirkemell
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db pörköltkocka
  • *
  • 260 g kukoricadara
  • 1 l víz
  • 100 g parmezán sajt

Elkészítés:

Egy magas falú edényben üvegesre pirítjuk a hagymát, rászórjuk a paprikát, majd a kockára vágott húst, és adunk hozzá borsot ízlésünknek megfelelően. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük és rövid ideig pároljuk. Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő! Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a húshoz a pörköltkockát, mert intenzívebb marad az íze, jó szaftos lesz. Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet amíg a hús puha nem lesz.

A vizet a sóval feltesszük főni. Amikor a víz forrni kezd, beletesszük a puliszkalisztet és a parmezánt is – lassan adagolva. Folyamatosan kavargassuk, mert összecsomósodhat! Amikor a puliszka az edény falától elválik, akkor elkészült. Ezután egy lapos tepsibe öntjük, majd ha kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben pár percig pirítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti