Csirkepörkölt nokedlival

Csirkepörkölt nokedlival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a pörkölthöz:
  • 1 egész csirke
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 paradicsom
  • 1/2 fehér paprika
  • őrölt piros paprika
  • víz (kb. 1 liter)
  • a galuskához:
  • 60 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás só víz
  • 1 egész csirke
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 fehér paprika
  • őrölt piros paprika
  • 60 dkg rétes liszt
  • 4 db tojás só víz

Elkészítés:

A vöröshagymákat meghámozzuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.

Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és sóval ízesítjük.

A csirkét darabjaira szedjük, majd a pörkölt alapba tesszük. Felforraljuk, majd közepesen takaréklángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőrrész puha lesz.

A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. (A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.)

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.


A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. (A rétes liszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.)

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti