Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors olaj

a túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csokor kapor
  • tejföl

Elkészítés:

Hagyományos pörköltet készítünk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, a tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, átkeverjük. Belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.

A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással, sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, és beledolgozzuk a búzadarát is. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson. Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá búzadarát, szét ne essen főzés közben.

Sóval ízesített vizet forralunk, és viszonylag nagy gombócokat formálunk két nedves tenyerünk között a túróból, majd ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk. A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok. Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal szedjük ki a vízből.

A tányérokba adagoljunk egyenlő mennyiségű húst, mellé a túrógombócot, és kanalazzunk rá bőségesen tejfölt.

A receptet Heidenreichné Piroska küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk