Csirkepörkölt kapros tejfölös tökfőzelékkel

Csirkepörkölt kapros tejfölös tökfőzelékkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag csirkepörkölt csomag
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kg lereszelt fehér spárgatök (ha nincs szezonja, mirelit)
  • 1 csokor felaprított kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál 10% ecet
  • 1 csomag csirkepörkölt csomag
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kg lereszelt fehér spárgatök
  • 1 csokor felaprított kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy kukorica keményítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál 10% ecet

Elkészítés:

Az olajon a hagymát csipet sóval megdinszteljük, majd rádobjuk a húst, majd fehéredésig tovább dinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a paprikát, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

Visszarakjuk a tűzre, sóval ízesítjük, belerakjuk a paprikát, paradicsomot és készre főzzük.

Amíg fő a pörkölt elkészítjük a tökfőzeléket. 1 teáskanál vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk, majd rárakjuk a lesózott, kinyomkodott gyalult tököt és kaprot, majd átforgatjuk. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és puhára, de nem pépesre főzzük.

A tejfölt kikavarjuk a keményítővel meg egy kevés vízzel és egy evőkanál főző vízzel. A forrásban lévő tökre öntjük, egy mozdulattal összekeverjük. Kiforraljuk, cukorral és ecettel ízesítjük. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti