Csirkepaprikás

Csirkepaprikás

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db csirke comb
  • 2 db csirke szárny
  • 6 db közepes burgonya
  • 1 db tojás
  • 8 kanál liszt
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 púpozott evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 teáskanál Édes Anna darált paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy lábasban felhevítjük az olajat, beledobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a húsokat, megsózzuk, és tovább pároljuk addig, amíg majdnem zsírjára sül. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a piros paprikát, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Betesszük a paprikákat, a paradicsomokat, a darált paprikát, és lassú tűzön megfőzzük. Amíg fő a csirkepörkölt megtisztítjuk a burgonyát és hasábokra vágjuk.

A galuskát is elkészítjük: a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, és annyi hideg vizet, hogy egy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Amikor félig megfőtt a pörkölt, hozzáadjuk a burgonyát, és tovább főzzük. Mielőtt teljesen megfőne a csirkepörkölt a burgonyával, a nokedli tésztából apró galuskákat szaggatunk bele és készre főzzük.

Arra ügyeljünk, ha elfőtte a pörkölt a levét, akkor pótoljuk.

Neked ajánljuk