Csirkepaprikás puliszkaágyon

Csirkepaprikás puliszkaágyon
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a csirkepaprikáshoz:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • kb. 3,5 dl kész üveges lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • bors
  • pirospaprika
  • a puliszkához:
  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál só
  • továbbá:
  • 2 dl tejföl
  • kb. 25 dkg túró
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3,5 dl kész üveges lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • bors
  • pirospaprika
  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró

Elkészítés:

A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert 1 liternyi vízben.

Miután megfőtt, a puliszkát margarinnal kent pite formába nyomkodjuk. A túrót rámorzsoljuk, és a tejföl felét rákanalazzuk.

Elkészítjük a csirkepaprikást: a forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemellfilét is rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, hozzáadjuk a kész lecsót is, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát, és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje. Fedő alatt kb. fél óra alatt puhára főzzük.

Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!