Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirke
  • 3 hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 paprika
  • pirospaprika
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1,5 kg csirke
  • 3 hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 paprika
  • pirospaprika
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. liszt

Csirkepaprikás bakonyi módra

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A szalonnát kiolvasztjuk, és a kisült zsíron megdinszteljük a hagymát és a az apró kockára vágott paprikát. Mikor a hagyma és a paprika megfonnyadt, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal rá is tesszük a darabolt csirkét, nehogy megégjen a paprika. Kicsit megforgatjuk a felhevült zsíron a húst, majd rátesszük a fedőt, majd hagyjuk a saját levében párolódni.

Közben a gombát megmossuk, apróra vágjuk, és mikor a hús már majdnem kész van, rátesszük a gombát, és tovább főzzük. Kb. 15 perc alatt a gomba is megpuhul. Ekkor nem sütjük le teljesen zsírjára, hanem így rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd a tejfölt és a tejszínt is beleöntjük, és pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Nokedlivel tálaljuk.