Csirkenyárs ribizlivel

Csirkenyárs ribizlivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 piros húsú kaliforniai paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 8 szál zöldhagyma
  • *
  • a ribizliraguhoz:
  • 15 dkg ribizli
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl rozé bor
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 piros húsú kaliforniai paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 8 szál zöldhagyma
  • 15 dkg ribizli
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl rozé bor

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, közepes darabokra összevágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát nagyobb kockákra, a cukkinit vastagabb fél karikákra, a zöldhagymát 3-5 cm-es darabokra vágjuk. A húst és a zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A ribizliraguhoz a ribizlit megmossuk, és leszedjük a száráról. Felmelegítjük a vajat, rátesszük a mézet, amikor habzik, hozzáadjuk a bort, és 3-4 perc alatt összeforraljuk. Beletesszük a ribizlit, 2-3 percig forraljuk, végül megszórjuk az összevágott citromfűvel.

A húst megolajozott grillrostélyra tesszük, és 10-15 perc alatt megsütjük. A nyársat a gyümölcsraguval tálaljuk. Polentát kínálhatunk még hozzá köretnek.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 490 kcal

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti