Csirkemellfilé sonkában zöldségekkel

Csirkemellfilé sonkában zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 8 szelet nyers sonka
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • őrölt csípős paprika
  • 1 szál szárzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. petrezselyem

Elkészítés:

A húst hideg vízben megmosom, és megtörölöm. Forró olajban ropogósra sütöm. Kiveszem, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítem.

Minden filét 2-2 szelet sonkába göngyölök.

Meghámozom és összevágom a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítom a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágom. A paradicsompürét jól elkeverem a fehérborral.

Forró olajban üvegesre sütöm a hagymát. Hozzáadom a fokhagymát és a zöldséget. Rövid ideig pirítom. Belekeverem a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítem.

A hússzeleteket a zöldségre fektetem, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig párolom.

A filét előmelegített tányérra teszem és melegen tartom.

A zöldséghez keverem a citromhéjat és az összevágott petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé teszem, és rögtön tálalom.

Hasonló receptek